Fakta om UVC

UVC – Effektiv teknologi til desinfektion

I mere end 100 år har det været kendt, at UVC stråler har en ødelæggende virkning på det mikrobielle liv, der trives godt i lukkede og fugtige miljøer. Allerede i 1903 blev Niels Finsen tildelt Nobelprisen i medicin og fysiologi for hans bidrag til behandling af især tuberkulose med UVC lys.

Vil du vide mere om, hvordan du kan anvende UVC lys i din virksomhed? Så ring til 51 73 91 73 og få en uforpligtende dialog omkring dine muligheder.

UVC – Ultraviolet lys

UVC lys er det mest kortbølgende i spektret for ultraviolet lys. De korte bølgelængder er i stand til at trænge gennem cellevæggene, og de ødelægger derfor mikroorganismers DNA. UVC forekommer naturligt i solens stråler, men bliver absorberet i atmosfæren, så det ikke når frem til jordens overflade som mere langbølgende UV stråler.

Hvad er UVC-lys?

UV forekommer naturligt i solens stråler. UVC absorberes fuldstændigt i atmosfæren og når altså ikke frem til Jordens overflade. UVB absorberes i vid udstrækning i ozonlaget. UVA absorberes ikke i atmosfæren, men det spredes som andet lys, og det når altså heller ikke usvækket frem til Jordens overflade. Ultraviolet (UV) lys er en række lette frekvenser, som for det meste er usynlige for det menneskelige øje. UVC-båndet er effektivt til at dræbe bakterier, fordi dets korte bølgelængde er i stand til at trænge gennem cellevæggene af mikroorganismer. Som følge af, at UVC filtreres ud af jordens atmosfære, så har mikrober intet forsvar imod det.

Få et tilbud på en UVC løsning

Ønsker du at få et uforpligtende tilbud på en UVC løsning, er du meget velkommen til at kontakte Airvention.
Ring til tlf. 51 73 91 73, skriv en mail til michael@airvention.dk, eller udfyld vores kontaktformular. Så kontakter vi dig, når vi har modtaget din henvendelse.

Ring i dag, Tlf. 25 94 40 00